SYB Circles 2022

Vanessa van ’t Hoogt (geb. 1991) is een kunsthistorica en onderwijzer en betrokken bij SYB Circles sinds 2019. Ze ontwikkelt verschillende vakken en geeft les aan de Rijksuniversiteit Groningen (Faculteit der Letteren en de Medische Faculteit) van en aan Academie Minerva, Groningen. Alle vakken zijn gericht op de integratie van theorie en praktijk. Momenteel doet zij haar promotieonderzoek aan de Rijksuniversiteit Groningen binnen het NWO-project Curious Hands. Moving Making to the Core of Education. Zijn analyseert de rol van educatieve werkplaatsen in het leren maken, om zo de potentiële kracht van ‘iets maken met je eigen handen’ te doorgronden.

Liza Voetman (geb. 1992) is werkzaam als kunstcriticus, schrijver, onderzoeker en docent. Haar huidige onderzoek focust op de veranderende omstandigheden van productie binnen de context van de academie en de fictie van onafhankelijkheid. Liza is sinds 2019 betrokken bij SYB Circles.

In haar werk houdt beeldend kunstenaar Josje Hattink (geb. 1990) zich vaak bezig met onze perceptie en interpretatie van landschappen. In een tijd waarin de natuur een belangrijk onderwerp is in de media en politiek, stuurt ze haar publiek door case-study’s van door de mens gemaakte landschappen en plaatsen. Zo bevraagt ze de status-quo van onze ‘natuurlijke’ omgeving. Josje is sinds 2019 betrokken bij SYB Circles.

Alina Lupu is geboren en getogen in Roemenië en werkt als schrijver en kunstenaar in Amsterdam. Ze studeerde in 2016 af aan de afdeling Fine Arts van de Rietveld Academie. Sindsdien heeft ze gewerkt voor Deliveroo, Helpling, Foodora, Uber, Thuisbezorgd, Hanzehogeschool Groningen, Willem de Kooning Academie, de Taart van m’n Tante en Poké Perfect Amsterdam. Haar pensioen bedraagt uiteindelijk iets meer dan 2 euro per maand. Haar werk was te zien bij: W139, Amsterdam; Onomatopee, Eindhoven; Hotel Maria Kapel, Hoorn; Drugo More, Rijeka; Rheum Room, Basel; European Lab, Lyon; Diskurs, Giessen; Rosa Luxemburg Stiftung, Berlijn, en Goethe Institut, Boekarest. Alina Lupu is algemeen bestuurslid van Platform BK, een organisatie die de rol van kunst in de samenleving onderzoekt en actie voert voor een beter kunstbeleid. Vanaf september 2022 is ze student van de Master Photography and Society aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK) in Den Haag.

Anika Mariam Ahmed (geb. 1988, Dhaka, Bangladesh) is een schilder, woonachtig in Groningen. Haar werk vangt de poëzie in het alledaagse en viert de sensuele, non-verbale kwaliteiten van verf. Ze doceert een cursus over verschil en gelijkheid op het gebied van kunst aan het Frank Mohr Instituut in Groningen en maakt sinds 2020 deel uit van SYB.