SYB Circles 2022

Vanessa van ’t Hoogt (1991) is een kunsthistorica en onderwijzer en betrokken bij SYB Circles sinds 2019. Ze ontwikkelt verschillende vakken en geeft les aan de Rijksuniversiteit Groningen (Faculteit der Letteren en de Medische Faculteit) van en aan Academie Minerva, Groningen. Alle vakken zijn gericht op de integratie van theorie en praktijk. Momenteel doet zij haar promotieonderzoek aan de Rijksuniversiteit Groningen binnen het NWO-project Curious Hands. Moving Making to the Core of Education. Zijn analyseert de rol van educatieve werkplaatsen in het leren maken, om zo de potentiële kracht van ‘iets maken met je eigen handen’ te doorgronden.

Liza Voetman (1992) is werkzaam als kunstcriticus, schrijver, onderzoeker en docent. Haar huidige onderzoek focust op de veranderende omstandigheden van productie binnen de context van de academie en de fictie van onafhankelijkheid. Liza is sinds 2019 betrokken bij SYB Circles.

In haar werk houdt beeldend kunstenaar Josje Hattink (1990) zich vaak bezig met onze perceptie en interpretatie van landschappen. In een tijd waarin de natuur een belangrijk onderwerp is in de media en politiek, stuurt ze haar publiek door case-study’s van door de mens gemaakte landschappen en plaatsen. Zo bevraagt ze de status-quo van onze ‘natuurlijke’ omgeving. Josje is sinds 2019 betrokken bij SYB Circles.

Maud van Maarseveen (1987) is podcast maker, oprichter van internet radiostation Zomaar Radio (2014-2020 en tevens muzikant. Maud is sinds september 2021 betrokken bij de SYB Circles podcast projecten om middels het medium podcast te onderzoeken hoe je de beeldende kunsten kunt uitlichten in geluid.