Programmering 2022

In 2022 hebben we weer een vol programma met residencies, de 24-uurs residencies en de 9e editie van de Sybren Hellinga Kunstprijs!

Dit kun je van Kunsthuis SYB verwachten in 2022:

Liza Prins is de eerstvolgende kunstenaar die bij Kunsthuis SYB te gast is voor een residency. Van 7 februari t/m 20 maart duikt zij in het leven en het werk van de Friese dichteres en verzetsvrouw Tiny Mulder (1921-2010) en onderzoekt ze het idee van taal als verzet. De residenten die we later in 2022 verwelkomen zijn Charlotte Mumm, Sol Archer, Steven Jouwersma en Sanne Kabalt.

Ook is er in 2022 een nieuwe editie van de 24 uurs residencies in samenwerking met Academie Minerva in Groningen. Eind maart verblijven derde- en vierdejaars studenten één dag en één nacht bij Kunsthuis SYB om in korte tijd kennis te maken met het werken in een artist-in-residency.

Voor in de agenda: In oktober organiseren we weer een nieuwe editie van de Sybren Hellinga Kunstprijs. Deze prijs wordt iedere 3 jaar uitgereikt. Galeriehouder Sybren Hellinga stichtte de prijs in 1998 vanuit zijn levensopdracht om compromisloze kunst te stimuleren. De organisatie van de prijs wordt gedaan door Kunsthuis SYB, maar deze wordt traditiegetrouw mogelijk gemaakt door Sybren Hellinga Stichting. Ons jaarprogramma wordt dit jaar mogelijk gemaakt door het Mondriaan Fonds en de Provincie Fryslân.

Houd onze website en socials in de gaten voor de meer informatie!