24uurs residencies 2021

Online publicatie

Design: Michiel Teeuw

In maart verbleven drieëntwintig derde- en vierdejaars studenten van Academie Minerva één dag en één nacht bij Kunsthuis SYB. Hun werk en ervaringen zijn nu opgenomen in een speciale online publicatie.

Over het project
Tijdens de 24-uurs residencies werden de kunstenaars op afstand begeleid, en kregen alle ruimte en tijd om binnen een dag een nieuwe wending aan bestaand of nieuw werk te geven. Zo deden ze ervaring op met het werken als artist-in-residency, het plannen en uitvoeren van een project op locatie, en konden zij ervaren wat de rust en omgeving van Beetsterzwaag en een residency als SYB ze kan bieden.

De publicatie bevat bijdragen van: Sara Postolle, Martijn de Geele, Daniel Santos, Gena Kalina Schneider, Roslyn Schwengle, Martina Priehodová, Bad Artist, Desiree Uuldriks, Larissa Kip, Polina Shuvalova, Montserrat Camargo, Wolf Hemmen, Domantas Grigaitis, Roza Kootstra, Robert Ronquillo, Sammy R. Niekoop, Ra’Fat Ali, Lily Dollner, Michiel Teeuw, Lieve van Meegen, Marijke Klamer, Karin Groenewoud, Till Schönwetter.

De publicatie is hier te lezen.

COLOFON
Grafisch ontwerp: Michiel Teeuw (michielteeuw.nl)
Organisatie/ communicatie: Lily Dollner

Het format van de 24-uurs residencies is voor Kunsthuis SYB ontwikkeld door Noor Nuyten en het Sober and Lonely Institute for Contemporary Art (SLICA), een kunstinitiatief in Zuid-Afrika. Dit project werd mogelijk gemaakt door Academie Minerva.