24 februari t/m 5 maart 2017

24 uurs residencies

Safira Taylor en Dima Bondarenko, Mylan Hoezen en Floor Schothorst, Adriaan Luteijn, Marin Hondebrink en Rosalynn van Hummel, Dalida Georgiou-Achmet, Eirik Jahnsen

Ook dit jaar organiseert SYB in samenwerking met het Sober and Lonely Institute for Contemporary Art (SLICA) een programma van ultrakorte, 24-uurs residencies. Studenten en kunstenaars die pas zijn afgestudeerd aan de Willem de Kooning Academie (Rotterdam), de Hogeschool voor Kunsten Utrecht en Academie Minerva (Groningen), konden in de afgelopen maanden een voorstel insturen voor een verblijf in het Kunsthuis van niet meer en niet minder dan één dag en één nacht.

Uit alle inzendingen selecteerden SYB en SICA de meest opvallende voorstellen. Stuk voor stuk zijn dit voorstellen waarin de kunstenaars zichzelf uitdagen en de confrontatie opzoeken. Zo leven en werken Marin Hondebrink en Rosalynn van Hummel 24 uur met een naaktmodel; onderzoekt Adriaan Luteijn hoe het is om topprestatie van 24 uur te leveren als kunstatleet; schrijft Dalida Georgiou-Achmet 24 verschillende kunstenaarsstatements en bouwt Eirik Jahnsen onafgebroken aan een nieuwe installatie.

De eerste residency start op vrijdag 24 februari om 12.00 uur. Het programma wordt afgesloten op zondag 5 maart met een gezamenlijke presentatie in het Kunsthuis. Het volledige programma met alle 24-uurs residencies is binnenkort te vinden op de website van Kunsthuis SYB.

Het Sober and Lonely Institute for Contemporary Art (SLICA) is een kunstenaarsinitiatief dat geen voorschriften of grenzen kent: er is geen recept, geen vastomlijnde werkwijze, geen vaste woon en verblijfplaats. Op uiteenlopende plekken over de hele wereld organiseert SLICA residencies van een etmaal tot een paar maanden. SLICA verzorgt even makkelijk een publicatie als een diner, faciliteert projecten met katten, toont films over vormen en meubels met poten, richtte een club op voor synchroon rennen, houdt groeps-siësta’s en biedt ruimte voor het experimenteren met mensen en dieren.
Voor meer informatie over SLICA kun je hun website bezoeken: www.soberandlonely.org.

 

  unnamed-1      unnamed