17 september t/m 19 oktober 2008

BIG FINGERS

Residency Jérôme Sother, Christophe Boursault

Op uitnodiging van Kunsthuis SYB werkt de Parijse kunstenaar Jérôme Sother de komende weken in Beetsterzwaag aan nieuw werk. Sother maakt installaties met foto’s, tekst, tekeningen en video waarin hij met humor, poëzie en brute eerlijkheid op zijn leven reageert. Hij nodigde zijn collega Christophe Boursault uit om met hem samen te werken. Boursault is schilder, tekenaar en videoperformer met een vergelijkbare voorkeur voor idioterie en gecontroleerde chaos.

Beide kunstenaars combineren beelden en disciplines om ze te laten ‘resoneren, echoën en associëren’. Gedurende vijf weken wonen en werken de kunstenaars samen in Kunsthuis SYB. BIG FINGERS wordt hun gezamenlijke compositie.
Het project maakt deel uit van het satellietprogramma van de Noorderlicht Fotomanifestatie 2008.

Jérôme Sother (1975) reist al enige tijd met een koffer vol bestaand materiaal dat hij steeds weer schikt en herschikt. Met veel overdenking en aandacht wordt ieder beeld steeds opnieuw bekeken en gewogen, afhankelijk van de plek waar hij is en het verhaal dat hij op dat moment over zichzelf wil vertellen. Sother gaf in 2006 een bijzonder fotoboek uit getiteld Crocodile Tears, een poëtische collage van snapshots waarin hij en anderen in pijnlijke, verloren situaties verkeren. De foto’s combineerde Sother met schetsen en teksten.

Christophe Boursault (1975) woont en werkt in Marseille en is een virtuoos Blogger. Op zijn Blogspot presenteert hij een verward en opwindend mengsel van tekst, video-performance, actualiteit en verwijzingen naar schilderkunst. In zijn videoperformances speelt hij op kinderlijke wijze rollen die hij opvist uit zijn geheugen, waarin hij mannelijk kunstenaarsgedrag en andere stereotype rollen persifleert.

BIG FINGERS
Jérôme Sother & Christophe Boursault
Projectperiode 17 september t/m 19 oktober 2008

Opening tentoonstelling:
zaterdag 18 oktober om 17.00 uur

Dit project wordt mede gefinancierd door de Mondriaanstichting en de Provincie Fryslân.