18 september t/m 15 oktober 2010

CROSS-REFERENCE

Scott Joseph, Rachel Koolen, Camilla Wills, Susana Pedrosa, Mrova, Ceel Mogami de Haas

The Object Lag, Cross-Reference gaat over de praktijk van het schrijven en het gebruik van theorie als integraal onderdeel van het werk van kunstenaars en vormgevers. Cross-Reference wil experimenteren met het lezen van tekstuele werken door presentatievormen te vinden die verder gaan dan een lineaire vertelling of tekst in gedrukte vorm.

Scott Joseph, Rachel Koolen, Camilla Wills, Susana Pedrosa, Mrova a.k.a Ivette Zub en Ceel Mogami de Haas zijn geselecteerd om deel te nemen aan dit project. De kunstenaars schreven recent een thesis in het kader van hun opleiding of gebruiken tekst en theorie als onderdeel van hun werk. Nieuwe Vide en SYB nodigden ze uit om te experimenteren met proces en presentatie, waarbij schrijven meer wordt dan de uitleg van een kunstwerk en een werk op zich vormt.

Cross-Reference is een vijf weken durende werkperiode. Gedurende de werkperiode vinden iedere zaterdagavond publieke presentaties plaats. Er wordt toegewerkt naar een gezamenlijke eindpresentatie op vrijdagavond 15 oktober.

The Object Lag, Cross Reference is een concept van Emily Williams, kunstenaar en gastcurator van Nieuwe Vide, kunstruimte in Haarlem. Het project wordt georganiseerd in samenwerking met Maja Bekan, kunstenaar en lid programmeringscommissie van Kunsthuis SYB, en Suzie Hermán, student MA kunstgeschiedenis. Cross Reference is een onderdeel van The Object Lag, het programma van Nieuwe Vide in 2010. Zie voor het hele programma www.nieuwevide.nl.

Zaterdag 18 september, 20:00 uur:
Scott Joseph Haunted Matter

Zaterdag 25 september, 20:30 uur:
Rachel Koolen, Camilla Wills, Susana Pedrosa

Zaterdag 2 oktober, 20:30 uur:
Mrova a.k.a Ivette Zub.

Zaterdag 9 oktober, 20:00 uur:
Ceel Mogami de Haas

Vrijdag 15 oktober 20:00-24:00 uur:
Slotpresentatie, ‘Transition Evening’
Rachel Koolen, Camilla Wills, Susana Pedrosa, Ceel Mogami de Haas, Scott Joseph, Mrova.

THE OBJECT LAG: CROSS REFERENCE
Nieuwe Vide in samenwerking met SYB
Projectperiode 18 september t/m 15 oktober 2010

Dit project wordt mede gefinancierd door de gemeente Haarlem.