28 t/m 29 juni 2014

DEELNAME KUNSTWEEKEND BEETSTERZWAAG

Presentatie door Domenico Mangano

SYB opent haar deuren tijdens het jaarlijkse Kunstweekend van Beetsterzwaag – dit jaar met als thema ‘verwondering’- en toont voor het eerst de (bijna) definitieve versie van het videowerk ‘De Wissel’. Het is het resultaat van een recente werkperiode van Domenico Mangano, die in SYB resideerde in februari en maart 2014.

Tijdens zijn verblijf was Mangano te gast bij Talant, De Wissel; een instelling voor mensen met een verstandelijke en/of meervoudige beperking in Beetsterzwaag. Hij werd even onderdeel van deze micro-samenleving en met zijn camera legde hij het dagelijks leven van de bewoners vast. Het resultaat is een poëtisch portret dat past binnen het oeuvre van de kunstenaar die is gefascineerd door dergelijke kleine gemeenschappen in de marge van de samenleving.

SYB werkte ook mee aan een groot educatief project behorende bij het Kunstweekend, waar een creatieve uitwisseling plaastvond tussen 191 leerlingen van 4 basisscholen. Die resultaten werden getoond tijden de ‘kunstproeverij’ op Landgoed Lauswold.

Op zaterdag vertelden ook Tina Helen en Soren Thilo Funder, de huidige residenten, en Tom Kok,  resident van eind 2013, over hun werkperiode in Kunsthuis SYB. Zij deden dat ter gelegenheid van een informeel bezoek van het Mondriaan Fonds, in aanwezigheid van publiek.


DEELNAME KUNSTWEEKEND BEETSTERZWAAG 2014
Domenico Mangano
28 en 29 juni

Dit project wordt mede gefinancierd door:

PAUWHOF FONDS /
OVERVOORDE – GORDON STICHTING