22 april t/m 7 juni 2009

DESIGNATED GROUND

Residency Hee-Seung Choi, Edd Schouten

De wip-wap, draaimolen, glijbaan en schommel choreograferen kinderbewegingen terwijl ouders stilzitten op bankjes rondom: zo herinnert de Zuid Koreaanse componist en beeldend kunstenaar Hee-Seung Choi (Seoul, 1976) zich de afgebakende ruimte van de speelplaats. Choi emigreerde in haar jeugd naar de Verenigde Staten en leerde al vroeg om zich voortdurend aan te passen aan nieuwe omgevingen. Ze is geïnteresseerd in de manier waarop de publieke ruimte stuurt in dit proces van socialisatie en identificatie.

Op een speelplaats ontstaan spel en interactie vrij en vloeiend en tegelijkertijd leren kinderen er welk gedrag geaccepteerd is en veilig. De komende weken benadert Choi op dezelfde manier SYB als haar afgebakende ruimte. Haar eigen speeltuinherinneringen, de folklore van Friesland en de ruimtelijke en psychologische parameters van SYB zijn tegelijk haar bron en beperking.

Choi zal gesprekken voeren met een psychoanalytisch theoreticus en op zoek gaan naar gegevens uit de geschiedenis van de Friese geschiedenis en folklore. Ook zal ze een samenwerking aangaan met choreograaf Edd Schouten en met een danser in bewegingsimprovisatie. Gedurende de laatste twee weken van haar verblijf bereidt zij met deze mensen een performance voor.

Hee-Seung Choi (Seoul, South Korea, 1976) woont sinds 2004 in Nederland. Daarvoor speelde, onderwees en schreef ze klassieke muziek in Baltimore, waar Choi in 2002 haar Masters in componeren haalde aan het Peabody Institute van de Johns Hopkins University. In 2008 studeerde ze af aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag, in de richting ArtScience. Tegenwoordig variëren haar media van performance en installatie tot  video en geluid. Performances van Choi waren te zien in KingKong Galerie in Den Haag en in PAKT Amsterdam. Haar nieuwe muziek bracht ze ten gehore van Ohio tot Brno en in Korzo Theater Den Haag.

DESIGNATED GROUND
Hee-Seung Choi
Projectperiode 22 april t/m 7 juni 2009

Presentatie:
zaterdag 23 mei om 16 uur

Openingstijden tentoonstelling:
zaterdag 23 en zondag 24 mei, donderdag 28 t/m zondag 31 april, van 13 tot 17 uur

Dit project wordt mede gefinancierd door de Mondriaanstichting.