6 oktober t/m 5 november 2006

DOGTIME

Residency Manel Esparbé i Gasca

Wat gebeurt er tegenwoordig binnen de muren van een kunstacademie? In Kunsthuis Syb kunnen belangstellenden de komende weken gratis openbare workhops, lezingen en performances bijwonen van DOGtime, de huidige avondopleiding van de Amsterdamse Gerrit Rietveld Academie. Studenten en docenten van DOGtime verplaatsen al hun activiteiten tijdelijk naar Beetsterzwaag om daar als artists in residence werk te ontwikkelen.

In de weekeinden is iedereen welkom. Er is onder meer les in modern beeldhouwen, gegeven door Merijn Bolink. Neem daarbij je eigen tas met – elk mogelijk – materiaal mee. Installatiekunstenaar en tekenaar Jonas Ohlsson geeft les in modern tekenen. Het papier ligt klaar, je hoeft alleen tekenmateriaal mee te nemen. Werken met de relatie tussen geluid, beweging en beeld kan tijdens een workshop onder leiding van componist Rombout Willems. Docent, researcher & publicist op het gebied van nieuwe media, kunst en design Willem van Weelden geeft een ‘lezing als performance’ getiteld Time Delay. Hij verzoekt zijn toehoorders een eigen zandloper mee te brengen. Hanne Hagenaars, hoofdredacteur van het kunsttijdschrift Mister Motley, houdt de voordracht Ik vlieg en volg mijn grillen, over de tijd in de kunst en het leven. Kinderen die interesse hebben zijn een dag uitgenodigd door interactief ontwerper en docent nieuwe media Marjolijn Ruyg om in het Kunsthuis hun eigen kijkradio-uitzending te komen maken. Ook wordt regelmatig ‘s avonds ongewoon gekookt tijdens kookperformances met video en geluid door Manel Esparbé i Gasca, beeldend kunstenaar, coördinator van de opleiding en curator van het project.

Deelnemende studenten zijn Arjan van Amsterdam, Arthur van Beek, Leoniek Bontje, Annelies Doom, Hans Kuiper, Ulrike van der Lee, Pauline Mastenbroek, Luciano Pinna, Dirk Moons, Sander Stada, Tsveta Tchakarova, Cigdem Turek, Sander Veenhof, Mariken Wessels, Carolien de Win.

Vormgever Maarten Theuwkens zal in het laatste weekend samen met studenten een eindtentoonstelling samenstellen uit het werk dat tijdens deze weken is geproduceerd.

DOGtime
Gerrit Rietveld Academie
Projectperiode 6 oktober t/m 5 november 2006

Dit project wordt mede gefinancierd door de Mondriaanstichting en de Provincie Fryslân.