9 t/m 9 juni 2018

it moaiste wurd

Workshop voor kinderen

It moaiste Fryske wurd?

Dat is fyts1!

Oh nee, it moaiste wurd is pishimmel2!

Oh wacht, it moaiste wurd is krupelhintsje3 !

Naja, wij kunnen niet kiezen. Het Fries kent ook zoveel mooie woorden! Wat vind jij eigenlijk het mooiste Friese woord? En waarom is nu precies dat woord je lievelings? Klinkt het gewoon goed zoals fyts goed klinkt of is het grappig als pishimmel? Heb je een mooie herinnering bij dat woord of klinkt het gewoon lekker als je het heel vaak achter elkaar zegt? Misschien heb je zelfs meer dan één lievelingswoord in het Fries en kun je ook niet kiezen.

In de workshop IT MOAISTE WURD kijken we samen naar al die mooie woorden in het Fries en gaan je zelf aan de slag met je lievelingswoord. Je kunt tekenen, schilderen, knippen, plakken en schrijven. Na afloop maken we samen een tentoonstelling van al die mooie Friese woorden.

Wil je meedoen? Schrijf dan snel een bericht aan info@kunsthuissyb.nl. Je hoeft je lievelingswoord nog niet aan ons te schrijven, maar dat mag natuurlijk wel!

IT MOAISTE WURD is onderdeel van het residency-project van Rosie Heinrich, We always need heroes. De workshop wordt gegeven door Hester Veenstra en is geschikt voor kinderen in de leeftijd van 7 t/m 12 jaar.

Locatie: Kunsthuis SYB, Hoofdstraat 70 in Beetsterzwaag
Datum: zaterdag 9 juni 2018
Tijd: 13:00 – 14:30 uur
Kosten: gratis

1 fiets

2 mier

3 lieveheersbeestje

 

Deze workshop is onderdeel van het residency project van Rosie Heinrich, We always need heroes en wordt mede mogelijk gemaakt door:

OPST-logo

Logo-vanTeyensFundatie-410x536

van Teyens Fundatie

lan-fan-taal-1