8 augustus t/m 9 september 2007

MENTAL MICKEY AND THE DESERT OF DOOM – POWERPLANT

Project Nina Thibo, Krista Burger

POWERPLANT  bestaat uit het afwisselend in Berlijn en Venlo wonende kunstenaarsduo Krista Burger (Venlo, 1973) en Nina Thibo (Tegelen, 1972)  dat sinds 2001 experimenteert met bezielde ‘levende film’ installaties waarbij personages in een miniatuur filmset, de crew en camera gelijktijdig met het geprojecteerde beeld te zien zijn. POWERPLANT plaatst haar hoofdfiguren – meestal twee uitgerangeerde Power Rangers – in gruwelijke, levensechte maquettes van post-nucleaire landschappen of andere beklemmende, uit de hand gelopen westerse toestanden. Uitwassen van vervuiling, overmatige consumptie en de constante behoefte aan entertainment vormen het decor en ook het uitgangspunt voor veelal confronterende en dichterlijke dialogen.

Op uitnodiging van het Media Art Festival 07 Artist in Residence programma realiseert POWERPLANT in Kunsthuis SYB ‘live expanded cinema’ met de voorstelling MENTAL MICKEY AND THE DESERT OF DOOM. Powerplant zal in het kunsthuis een nieuwe werkwijze ontwikkelen. Tijdens MENTAL MICKEY AND THE DESERT OF DOOM worden drie miniatuur filmsets gebruikt met een minder sluitend script dan gebruikelijk. Zo ontstaat beter zicht op de zeggingskracht van materiaal en geluid alleen.

Eén van de settings is die van een woestijn ‘met een Dubai-achtige oase van rijkdom waarin zich personages bevinden die op geestkracht proberen te overleven nadat hun verstikkende eigendommen zich tegen hen keren’. De ‘Mental Mickey Room’ is de tweede installatiesetting en toont Euro Disney ‘met de Europese Mickey Mouse en zijn onderdrukte gekte en meervoudige persoonlijkheden’. Het personage heeft zijn inzichten over de mens vergaard door het observeren van Euro-Disney pretpark bezoekers. De derde installatieset zal tijdens de werkperiode ontstaan uit de eerste twee installaties. De zelfgebouwde karaokemachine van POWERPLANT nodigt het publiek uit tot het meezingen van strijdliederen op bekende deuntjes.

Geïnteresseerden zijn van harte welkom tijdens de werkperiode of bij één van de voorstellingen in het laatste weekend. Na afloop van de voorstellingen houdt POWERPLANT een voordracht en beantwoordt zij vragen uit het publiek.
Voorstellingen zijn te bezoeken op donderdag 6 (try-out), vrijdag 7 en zaterdag 8 september om 19.00 uur (18.30 uur zaal open). Mail naar Powerplant_in_SYB@live.nl om te reserveren.

De afsluitende voorstellingen van Powerplant  zijn te zien tijdens het Media Art Festival 07 van 20 t/m 30 september. Kijk voor exacte data en meer informatie op www.mediaartfriesland.nl

MENTAL MICKEY AND THE DESERT OF DOOM
POWERPLANT
Projectperiode 8 augustus t/m 9 september

Dit project wordt mede gefinancierd door de Mondriaanstichting, de Provincie Fryslân, Hanze Hogeschool Groningen/ Academie Minerva en het Frank Mohr Instituut.

Meer informatie:
Powerplant
06-26489686 (Nina Thibo)
www.powerplant.nl
E-MAIL

Media Art Festival 07
06-42670733 (Nadine Bors)
www.mediaartfriesland.nl
E-MAIL