10 januari t/m 10 februari 2008

MOBILODULABLE

Residency Sliman Zaragoui, Maude Cucinotta, Jessica Champlaine

‘Mobilodulable’: iets dat de eigenschap heeft gelijktijdig mobiel en modulable te zijn- ofwel regelbaar. De fictieve kunstenaar Angela Thuder, voortdurend samengesteld en verbeterd tijdens de samenwerking van verschillende kunstenaars is mobilodulable ten voeten uit.

In Kunsthuis SYB richt Angela Thuder zich de komende weken op de mobiele en regelbare aspecten van utopische architectuur. Zo is er het plan om via fluorescerende wanden te trachten elke ruimtelijke referentie uit te wissen om zo de bezoeker aan te zetten een nieuw ‘landschap’ te accepteren. Ook kan de bezoeker worden gefilmd tegen een bepaalde achtergrond waarna hij als fantoom in eindeloos geprojecteerde loops kan worden opgenomen in de installatie. Ter plekke wordt onderzocht hoe utopisch, mobiel en regelbaar daadwerkelijk worden vormgegeven.

Ondertussen werkt Angela Thuder door aan verschillende ruimtelijke objecten terwijl op doek een levensgroot virtueel publiek alles en iedereen aanschouwt.

Elk project van Angela Thuder is het resultaat van samenwerking tussen Maude Cucinotta (Fr), Jessica Champlaine (Fr), en een derde gastkunstenaar, ditmaal de student architectuur Sliman Zaragoui (Fr). Over dit samenwerkingsverband zeggen de kunstenaars: ‘werken met Angela Thuder betekent zoeken naar haar. Het werk is gemaakt door verschillende mensen die geen groep vormen maar een aparte identiteit. Alles dat in de dialoog gebeurt en iedere gast, dus ook de bezoeker, kan invloed uitoefenen op haar identiteit. Het utopische doel is om een echte kunstenaar met echt werk en een echte persoonlijkheid te vinden ook al is zij gemaakt door verschillende mensen en heeft zij een virtueel karakter’.

MOBILODULABLE
Angela Thuder
Projectperiode 10 januari t/m 10 februari 2008

Feestelijke opening:
vrijdag 8 februari om 20:00 uur

Dit project wordt mede gefinancierd door de Mondriaanstichting en de Provincie Fryslân.