4 januari 2019

Nieuwe algemeen directeur

Nieuws

SYB maakt in het nieuwe jaar meteen een nieuwe start.

Afgelopen zomer vertrok artistiek leider Maritt Kuipers en in december namen we afscheid van zakelijk leider Carin van der Velde. Beiden worden opgevolgd door SYB’s nieuwe algemeen directeur Josine Sibum Siderius.

Josine Sibum Siderius (1983, Enschede) studeerde Autonome Beeldende Kunst aan Academie Minerva, en Kunst, Cultuur en Media aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ze organiseerde tentoonstellingen voor de MediumGallery en Sign, was verantwoordelijk voor een lokaal kunstprogramma in Blauwestad (in opdracht van SKOR) en was directeur en curator van Hotel MariaKapel in Hoorn van 2010 t/m 2013. Daarna specialiseerde ze zich in publieksbemiddeling en communicatie bij Witte de With Center for Contemporary Art en CBK Rotterdam. In Rotterdam coördineerde ze de kunst & cultuursectie van de Rotterdamse opiniewebsite Vers Beton, en deed ze onderzoek naar de lokale kunstenaarsinitiatieven.

Josine: “Ik zie er naar uit om SYB zowel in Beetsterzwaag als (ver) daarbuiten nog zichtbaarder te maken, en me in te zetten voor een duurzame en succesvolle toekomst voor SYB.”