Reglement voor deelname Sybren Hellinga Kunstprijs 2019

Voorwaarden voor inschrijving & reglement Sybren Hellinga Kunstprijs 2019

Deelname

 1. Door je in te schrijven ga je akkoord met alle voorwaarden voor inschrijving/ het reglement van de Sybren Hellinga Kunstprijs 2019.
 2. Kunstenaars kunnen alleen deelnemen met een volledig en juist in gevuld deelnameformulier.
 3. Kunstenaars kunnen zich opgeven voor de prijs tot en met 23 juni 2019 (tot en met 23:59 uur).
 4. Kunstenaars kunnen meedoen aan de prijs als zij tussen 1 juni 2014 en 1 juli 2019 zijn afgestudeerd aan een 1e fase kunstacademie. Autodidacten kunnen ook deelnemen mits zij in deze periode ook zijn gestart als professioneel kunstenaar.
 5. Kunstenaars moeten woon- en werkzaam zijn in Nederland (op het moment van inschrijving moet de kunstenaar ingeschreven staan op een Nederlands adres).
 6. Kunstenaars mogen nog niet eerder een volwaardige residency in Kunsthuis SYB hebben gedaan.
 7. Kunstenaars wordt verzocht beeldmateriaal van meerdere werken met de inschrijving mee te sturen. (zie voor meer informatie de toelichting)
 8. Voor het inschrijven kan alleen gebruik worden gemaakt van het digitaal inschrijfformulier. Beeldmateriaal mag alleen digitaal worden aangeleverd, verzameld in 1 PDF. Voor het inzenden van film- of videomateriaal mag een link naar een online bestand worden gebruikt.

Opbouw & Expositie

 1. Kunstenaars dienen tijdens de opbouw en expositie in oktober 2019 beschikbaar en aanwezig te zijn in Kunsthuis SYB.
 2. Van kunstenaars wordt verwacht dat zij aanwezig zullen zijn tijdens de openingstijden van de expositie om publiek te woord te staan.
 3. Van de kunstenaars kan gevraagd worden toelichting te geven op hun werk(proces) aan de jury of de leden vanĀ SYB Circles.
 4. Beeldmateriaal van de werk(en) kan worden ingezet voor promotionele doeleinden.

Voor vragen over de voorwaarden en het reglement kun je contact opnemen met Josine Sibum Siderius door een e-mail te sturen naar info@kunsthuissyb.nl.