10 december 2018

TWEEJARIGE BIJDRAGE MONDRIAAN FONDS

Nieuws

Kunsthuis SYB is blij dat het Mondriaan Fonds voor het programma van 2019 en 2020 een subsidie van maximaal € 110.000 aan SYB heeft toegekend. Het Mondriaan Fonds draagt bij aan programma’s van presentatie-instellingen omdat ze van vitaal belang zijn voor ontwikkeling en zichtbaarheid binnen de beeldende kunstsector.

SYB doet dit onder andere door jonge kunstenaars de tijd en ruimte te geven om hun werk te ontwikkelen en te tonen gedurende residencyperiodes in het gasthuis in Beetsterzwaag. Daarnaast biedt SYB met zijn Schrijversprogramma beginnende kunstcritici en auteurs de gelegenheid op geregelde basis te schrijven en te publiceren. Ook organiseert SYB een triënnale; een meerdaagse kunstmanifestatie in en om Beetsterzwaag die driejaarlijks plaatsvindt.

Uit de toekenning van het Mondriaan Fonds:
“De commissie waardeert de manier waarop SYB in de plannen verschillende disciplines aan bod laat komen. De instelling weet een gedegen residencyprogramma neer te zetten.”

Het Mondriaan Fonds draagt bij aan de programma’s van presentatie-instellingen voor beeldende kunst omdat ze cruciaal zijn voor talentontwikkeling, voor diversiteit en voor regionale spreiding van beeldende kunst. Ze vormen een onmisbare schakel in het beeldende kunstveld. Zowel publiek en kunstenaars als grotere instellingen, galeries en musea zijn omwille van doorstroming van interessante kunstenaars en concepten gebaat bij kwalitatief hoogstaande programma’s, van Groningen tot Aruba.

Kijk hiervoor meer informatie over de Bijdrage Meerjarenprogramma’s Presentatie-instellingen.