Vacature: Coördinator

Sluitingsdatum: 28 maart 2021

Kunsthuis SYB zoekt een coördinator voor 20 uur per week, op ZZP-basis

Kunsthuis SYB is een open, gastvrije woon- en werkplek voor beeldend kunstenaars in Beetsterzwaag (Fryslân). Bij SYB staan experiment, onderzoek en talentontwikkeling centraal. Tijdens een projectperiode in SYB kunnen kunstenaars zich ontwikkelen door middel van onderzoek, experiment en nieuwe samenwerkingsverbanden. Kunsthuis SYB biedt hen de ruimte en inhoudelijke en praktische ondersteuning. De werkperiode wordt afgesloten met een publieke presentatie, die verschillende vormen aan kan nemen. Behalve residencies organiseert Kunsthuis SYB ook educatieve projecten, tentoonstellingen en andere samenwerkingen.

Voor de uitvoering en begeleiding van onze residencies en evenementen zoeken wij een coördinator.

Als coördinator ben je verantwoordelijk voor een goede voorbereiding en verloop van de residencies en andere evenementen in Kunsthuis SYB. Tijdens projecten zoek je met en voor kunstenaars naar benodigde faciliteiten en help je hen om hun projecten zo goed mogelijk te realiseren. Je werkt nauw samen met de directeur en ondersteunt deze bij het ontwikkelen van verschillende projecten. Ook ben je verantwoordelijk voor enkele uitvoerende taken op het gebied van marketing en communicatie, zoals het onderhouden van social media en het schrijven van (pers)teksten. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het in kaart brengen en onderhouden van SYB’s groeiende netwerk van alumni-residents. Een groot deel van de werkzaamheden voer je uit vanuit huis (Kunsthuis SYB heeft geen kantoor).


Profiel:
Jij bent iemand met kennis van de hedendaagse kunstwereld en kunstenaarspraktijk en woont bij voorkeur in het noorden van het land. Je bent zelfstandig, flexibel, hartelijk én handig en vindt het leuk om kunstenaars te ondersteunen bij hun werk. Je kunt goed en helder organiseren en communiceren.

Je bent verantwoordelijk voor:
– de praktische uitvoering en organisatie van het programma
– het ondersteunen van kunstenaars
– het voorbereiden van teksten en beeld voor PR en fondsaanvragen
– het documenteren en archiveren van onze projecten
– het bijhouden van de social media accounts en website van SYB
– contact met het alumni-netwerk van SYB

Wij bieden:
Een functie in een klein en hecht team, met veel ruimte voor eigen inbreng en aandacht voor je eigen ontwikkeling en ambities; een vergoeding voor een coördinator op uitvoerend niveau conform de opgestelde richtlijn van De Zaak Nu en reiskostenvergoeding. De overeenkomst wordt in eerste instantie aangegaan voor 1 jaar. We verwelkomen een diversiteit aan achtergronden en kennis en selecteren onze medewerkers op basis van kwaliteiten.

Vragen?
Neem dan contact op met Josine Sibum Siderius via info@kunsthuissyb.nl

Reageren?
Ben je enthousiast en herken je jezelf in het profiel? Laat het ons weten! Stuur uiterlijk 28 maart een korte brief met cv naar directeur Josine Sibum Siderius via info@kunsthuissyb.nl. De eerste online kennismakingsgesprekken vinden plaats in de eerste week van april. Voor de tweede ronde kan worden gevraagd naar referenties en kan er een opdracht gegeven worden. De startdatum is 1 mei 2021.