1 t/m 30 oktober 2000

WOUDKLANKEN

Project

In de gehele maand oktober zullen in Kunsthuis Syb te Beetsterzwaag twee projecten uitgevoerd worden die in het teken staan van de interactie tussen literatuur, beeldende kunst en muziek. Iedere zondagmiddag van deze maand zal er worden voorgelezen door twee jonge schrijvers, waarvan een Nederlandstalig en een Friestalig. De auteurs zijn uitgenodigd om gedurende het weekend samen met schrijver, multi-instrumentalist en beeldend kunstenaar Volken B. de Vlas (ook betrokken bij het tweede project zie achterzijde van dit blad) aan een unieke gezamenlijke performance van hun poëzie en/of proza te werken. Een filmisch verslag van deze samenwerking zal door kunstenares Anja Swint op geheel eigen manier worden verzorgd. Door middel van muziek, film en dia wordt een avontuurlijke literaire belevenis gesmeed en nieuwe invalshoeken tot de tekst onderzocht voor zowel publiek als schrijver.

De voordrachten duren gemiddeld een half uur en zijn iedere zondag in oktober tweemaal per middag te bezien zijn om zowel 14.15 uur als om 16.00 uur.

PROGRAMMA

zo. 1 oktober
Daniël Dee
Meindert Talma
zo. 8 oktober
Bart FM Droog
Cornelis v/d Wal
zo. 15 oktober
Tjitse Hofman
Nyk de Vries
zo. 22 oktober
Anne Feddema
Sieger Geertsma
zo. 29 oktober
Agnes Hadderingh
Albertina Soepboer

Ter afsluiting zullen een aantal van de deelnemende dichters, Volken B. de Vlas en Anja Swint meewerken aan een literaire avond in Groningen waarop de voordrachten voor een Gronings publiek te beluisteren en te bezien zullen zijn. Deze avond vindt plaats op 30 oktober om 20.15 uur in de Schrijversschool aan de Oliemulderstraat te Groningen.

Plaats: Kunsthuis Syb, Hoofdstraat 70, te Beetsterzwaag
Datum: iedere zondag van de maand oktober
Aanvang: 14.15 uur en 16.00 uur
Toegang: gratis
Tel.: 0512-382376