2 januari t/m 22 februari 2011

ZIMMER FOR FAB

Residency Noa Giniger

Noa Giniger keert in SYB het intieme creatieve proces binnenstebuiten en opent de deuren van haar studio. Tijdens haar residency zal zij zes bevriende kunstenaars uitnodigen om elk een week haar ‘Zimmer’, of vakantiehuis, te delen. Hiermee overbrugt Giniger de fysieke afstand die hen normaal gesproken scheidt.

De kunstenaars zijn langzaam een belangrijk deel uit gaan maken van haar leven en werk. Door middel van online communicatie en zelfs via denkbeeldige gesprekken die Giniger met haar vrienden aan de andere kant van de wereld voert, fungeren zij als persoonlijke referentiepunten aan de hand waarvan zij haar ideeën kan vormen en testen, aan kan passen en uit kan diepen. Terwijl het werk van de kunstenaars uiteenlopende vormen aanneemt en gebruik maakt van verschillende media, delen zij een emotioneel en intuïtief vertrekpunt.

Giniger’s project FAB biedt letterlijk en figuurlijk ruimte aan gesprekken over persoonlijke thema’s als eenzaamheid, ouder worden, relaties en dromen, die verweven zullen worden tot een meer universele bespreking. Door middel van een weblog kunnen de kunstenaars contact met elkaar zoeken en onderhouden. Op zaterdag en zondag staat de studio open voor bezoekers om deel te nemen aan gesprekken of activiteiten. Op deze manier transformeert Giniger SYB tot een plek waar ontmoeting centraal staat, waar de tijd geïsoleerd lijkt te zijn en waar de uitwisseling van gedachten en ideeën in een constante flux floreert.

De uitkomsten van de ontmoetingen met respectievelijk Gaelle Boucand (FR/DE), Anat Spiegel (IL/NL), Halina Kliem (DE), Shana Moulton (US), Keren Benbenisty (IL/FR) en Rada Boukova (BG/FR), zullen hun uiteindelijke vorm vinden in een kunstenaarsboek.

Noa Giniger (Israël, 1977) behaalde in 2005 haar diploma aan de Beaux-Arts in Parijs, studeerde een jaar als uitwisselingsstudent aan de Carnegie Mellon University in Pittsburgh (US) en studeerde in 2008 af aan De Ateliers in Amsterdam. Haar werk was onder andere te zien in tentoonstellingen in Nederland, Duitsland, Israël, Frankrijk, België en Canada. Giniger woont en werkt in Amsterdam en Tel Aviv.

ZIMMER FOR FAB
Noa Giniger
Projectperiode: 2 januari t/m 22 februari 2011
Openingstijden: iedere zaterdag en zondag van 13 tot 17 uur
Eindpresentatie: zondag 13 februari om 16 uur

Dit project wordt mede gefinancierd door de Mondriaanstichting, het Fonds BKVB en Intitut Français de Pays-Bas.