25 februari t/m 6 maart 2023

17 kunstenaars x 24 uur

Samenwerking

Charly Ros, 24-hours 2022, foto: Lily Dollner

De 10e editie van de 24-uurs residenties is een feit.

Op zaterdag 25 februari arriveren de eerste studenten in Beetsterzwaag voor hun residentie van een dag en een nacht in Kunsthuis SYB.

Kunsthuis SYB en Minerva bieden derde- en vierdejaarsstudenten de mogelijkheid om deel te nemen aan een ultrakorte residentie in SYB in Beetsterzwaag. Studenten delen de residentie van 24 uur met een medestudent om een specifiek project te onderzoeken en/of te ontwikkelen. Met het 24-uurs project willen Kunsthuis SYB en Academie Minerva de studenten de kans geven het concept van werken in residence te ervaren.

De afgelopen weken hebben kunstenaars van Academie Minerva een voorstel ingediend voor deze ultrakorte residentie, waarmee ze hun werk in SYB willen ontwikkelen en onderzoeken in elk 24 uur.

De geselecteerde kunstenaars:
Anne Willegers
Noa Boon
Dionysia Yioukka
Alexandra Panayiotidou
Annika van Veen
Sukhmani Lunial
Ditta Sarfenstein
Gergely Jelinek
Naomi Arnaudova
Haru Sukegawa
Jens Huls
Esther Hafkenscheid
Stijn Wijnsma
Jesse Noor
Janejira Van Mol
Ivonne Fernandez Herrero
Douwe Engels

__
Het format van de 24-uurs residencies is voor Kunsthuis SYB ontwikkeld door Noor Nuyten (kunstenaar en voormalig programmacommissie Kunsthuis SYB) en het Sober and Lonely Institute for Contemporary Art (SLICA), een kunstinitiatief in Zuid-Afrika. Dit project wordt mogelijk gemaakt door Academie Minerva.