17 o/m 30 March 2021

24-uurs Residencies

Samenwerking

Wat kun je doen en maken in 24 uur? De komende twee weken verwelkomt SYB 23 studenten van Academie Minerva voor een 24-uurs residency. De geselecteerde kunstenaars zijn Sara Postolle, Martijn de Geele, Daniel Santos, Gena Kalina Schneider, Roslyn Schwengle, Martina Priehodová, Bad Artist, Desiree Uuldriks, Larissa Kip, Polina Shuvalova, Montserrat Camargo, Wolf Hemmen, Domantas Grigaitis, Roza Kootstra, Robert Ronquillo, Sammy R. Niekoop, Ra’Fat Ali, Lily Dollner, Michiel Teeuw, Lieve van Meegen, Marijke Klamer, Karin Groenewoud, Till Schönwetter.

Grafisch ontwerp: Michiel Teeuw
Organisatie/ communicatie: Lily Dollner

Deze derde- en vierdejaars konden de afgelopen maand een voorstel insturen voor een woon- en werkperiode van niet meer en niet minder dan één dag en één nacht. De kunstenaars worden tijdens hun ultrakorte residency op afstand begeleid, en krijgen alle ruimte en tijd om binnen hun dag een nieuwe wending aan bestaand of nieuw werk te geven. Zo doen ze ervaring op met het werken als artist-in-residency, het plannen en uitvoeren van een project op locatie, en kunnen ze ervaren wat de rust en omgeving van Beetsterzwaag en een residency als SYB ze kan bieden. De resultaten van hun werk bij SYB worden gebundeld in een publicatie die wordt vormgegeven door Michiel Teeuw.

Het format van de 24-uurs residencies is voor Kunsthuis SYB ontwikkeld door Noor Nuyten en het Sober and Lonely Institute for Contemporary Art (SLICA), een kunstinitiatief in Zuid-Afrika. Dit project wordt mogelijk gemaakt door Academie Minerva.


Till Schönwetter ontwikkelde onderstaande rondleiding door SYB, waarin hij alle werken plaatste die de kunstenaars tijdens hun afzonderlijke residencies maakten: