17 t/m 29 mei 2020

24-uurs residencies

Samenwerking met Academie Minerva, Groningen

Wat kun je doen en maken in 24 uur? In maart mei verwelkomt SYB tien studenten van Academie Minerva voor een 24-uurs residency. De geselecteerde kunstenaars zijn Karina Puuffin, Kara Noble, Layla Arthur, Nune Tunjikian, Pan Vanitcharoenthum, Polina Shuvalova, Klaudija Ilayte, Samantha Pellarini & Zjuul Wiersema en Miru Park.

Deze derde- en vierdejaars konden de afgelopen maand een voorstel insturen voor een woon- en werkperiode van niet meer en niet minder dan één dag en één nacht. Uit alle voorstellen selecteerden beeldend kunstenaar en curator Noor Nuyten en Josine Sibum Siderius (SYB) de meest opvallende voorstellen.

De kunstenaars worden tijdens hun ultrakorte residency op afstand begeleid, en krijgen alle ruimte en tijd om binnen hun dag een nieuwe wending aan bestaand of nieuw werk te geven. Zo doen ze ervaring op met het werken als artist-in-residency, het plannen en uitvoeren van een project op locatie, en kunnen ze ervaren wat de rust en omgeving van Beetsterzwaag en een residency als SYB ze kan bieden. De resultaten van hun werk bij SYB worden tussen 31 maart en 2 april getoond in de Koepelzaal van Academie Minerva.

Het 24-uurs format is afkomstig van het Sober and Lonely Institute for Contemporary Art (SLICA), een kunstenaarsinitiatief in Zuid Afrika. Dit project wordt mogelijk gemaakt door Academie Minerva.