5 augustus t/m 15 september 2019

Residency – Jasper Coppes

Van 5 augustus tot en met 16 september is Jasper Coppes resident bij SYB. Op zaterdag 14 september, tijdens Open Monumentendag zal hij zijn werk presenteren in SYB.

Jasper zal werken aan een film die hij opnam in Groenland, en zal ook in Friesland onderzoek doen naar het landschap. In recent werk onderzocht hij de processen die het landschap en cultureel erfgoed maar ook ons collectief geheugen vormen. Tot op welke hoogte is het constante proces van geologische formatie van de aarde een reflectie van de manier waarop onze geest gestalte krijgt?

Maar behalve deze ‘sedimentation of the mind’ onderzoekt Coppes ook het tegenovergestelde proces: welke invloed heeft de innerlijke leefwereld van de mens op haar omgeving? En hoe kan het gebied, dat tot stand komt door de wisselwerking tussen geest en omgeving, in kaart worden gebracht?

Jasper Coppes (1984, Amsterdam) woont en werkt in Amsterdam. Hij studeerde aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam en rondde in 2014 zijn Master aan de Glasgow School of Art af. Zijn werk was onder andere te zien bij: Grazer Kunstverein, Oude Kerk Amsterdam en M HKA Antwerpen.