10 t/m 19 september 2021

Bekijk Langstme

De Derde Triënnale van Beetsterzwaag

A Smoker's Theatre - Caz Egelie en Jesse Strikwerda

Foto’s van Langstme, de Derde Triënnale van Beetsterzwaag.

De Triënnale van Beetsterzwaag is een om de drie jaar terugkerende tentoonstelling voor beeldende kunst, georganiseerd door Kunsthuis SYB. In 2021 vond deze plaats tussen 10 en 19 september. Bekijk hier het programma en alle deelnemende kunstenaars.

Langstme bevatte werk van achttien kunstenaars die de afgelopen jaren in Kunsthuis SYB verbleven. Tijdens hun verblijf kregen zij de kans hun werk verder te ontwikkelen, en speciaal voor de Triënnale keerden zij terug naar Beetsterzwaag om het resultaat van dit proces te laten zien in een kunstroute langs onconventionele tentoonstellingslocaties in Beetsterzwaag. De route bevatte video kunstwerken, sculpturen, fotografie en performances. De titel van de tentoonstelling was ‘Langstme’, dat zoveel als ‘verlangen’ betekent in het Fries.

De deelnemende kunstenaars waren Maarten Bel; Jasper Coppes; Monique Duurvoort; Caz Egelie en Jesse Strikwerda; Halla Einarsdóttir; Laurent-David Garnier; Janne van Gilst; Seán Hannan; Anna Hoetjes; Ash Kilmartin; Inge Meijer; Onkruidenier; Sara Postolle, Nicole Kuiper & Martijn de Geele; Sissel Marie Tonn; Lotte van der Woude.

Met dank aan: