1 december 2022

Carriers, een avondconversatie

Sybren Hellinga Kunstprijs

Foto: Sjoerd Knol

Donderdag 1 dec 2022

18:00-19:30 uur

ROZENSTRAAT, a rose is a rose is a rose

Rozenstraat 59, 1016 NN Amsterdam

Donderdag 1 december zal bij ROZENSTRAAT een avond zijn vol gesprekken en interventies met de vijf kunstenaars die deelnemen aan de Sybren Hellinga Kunstprijs 2022: Benjamin Francis. Olivia D’Cruz, Peter Scherrebeck Hansen, Sarjon Azouz en Vita Soul Wilmering.

De kunstenaars presenteren bij Kunsthuis SYB in Beetsterzwaag installaties van bewegend beeld, sculptuur, keramiek en performance in de groepstentoonstelling Carriers, te zien tot en met zondag 4 december. Deze vijf werken worden in live vorm, als fragment of als documentatie opnieuw ‘gepresenteerd’ bij ROZENSTRAAT in Amsterdam. Van daaruit gaat curator Titus Nouwens met de kunstenaars in gesprek over hun praktijk.

Juryleden Saskia Noor van Imhoff, Laurie Cluitmans en Sanne Luteijn schrijven over de tentoonstelling: ‘we zien veel connecties tussen de kunstenaars: een gedeelde sensitiviteit over het individu in een complexe en gewelddadige wereld, we zien een sterke plek voor intermenselijke relaties, manieren van het tegengaan van autoritaire structuren en een zoektocht naar helen en verbinden’.

In Carriers, een avondconversatie zullen we verder ingaan op deze onderwerpen. We hopen dat je erbij kunt zijn.