26 mei 2024

“Cover Crop Cocktails”, presentatie Honey Jones-Hughes & Antonio de la Hera

Publieke presentatie

Honey Jones-Hughes and Antonio de la Hera, Cover Crop Cocktails, 2024

Kunsthuis SYB nodigt u van harte uit voor de presentatie Cover Crop Cocktails van kunstenaars Honey Jones-Hughes en Antonio de la Hera op zondag 26 mei 2024 om 15.00 uur.

De afgelopen weken hebben Jones-Hughes en de la Hera bij SYB en in hun studio onderzoek gedaan naar bodembedekkende planten. De term bodembedekkende planten (cover crop), kan naar elke plant verwijzen die gezaaid of geteeld wordt met als doel de bodemgezondheid te verbeteren. In hun onderzoek bij SYB is er een speciale focus op de toepassing van mosterd.

Tijdens hun presentatie op zondagmiddag 26 mei in SYB delen Jones-Hughes en de la Hera hun onderzoek en uitkomsten met het publiek in een speciale lecture performance*. Daarnaast is er een gesprek onder leiding van Arnisa Zeqo.

Cover Crop Cocktail vormt de afsluiting van de onderzoeksresidency Planting Mustard (preliminary research) door Jones-Hughes en de la Hera in Kunsthuis SYB.

We kijken ernaar uit u te verwelkomen bij SYB op zondag 26 mei om 15.00 uur!

 

Programma
15:00 Inloop
15.30 Q&A en lecture performance door Jones-Hughes en de la Hera
16.15 Afsluitende drankjes
17.00 Einde

Over de kunstenaars
De kunstenaars Honey Jones-Hughes en Antonio de la Hera werken gezamenlijk aan maatschappelijke kwesties die zich voordoen in hun directe omgeving. In hun werk bevragen ze moderne landbouw- en technologische mythologieën, grondstoffenschaarste, toeleveringsketens, infrastructuren en economieën.

*een lecture performance is een hybride vorm die elementen van een lezing combineert met artistieke en performatieve elementen