24 februari 2022

Fries Museum koopt werk aan Inge Meijer

Nieuws

Inge Meijer, 2021

Het Fries Museum in Leeuwarden heeft twee werken van Inge Meijer aangekocht die ze afgelopen zomer heeft ontwikkeld bij Kunsthuis SYB. 

Inge Meijer ontwikkelde Handkerchiefs en het videowerk Car Garden tijdens haar residency in juli en augustus, waarna de werken te zien waren tijdens de triënnale Langstme en in haar soloshow Nothing is Something to be Seen bij Gallery AKINCI in Amsterdam.

De werken zijn onderdeel van haar residency Community Garden; een project waarin Inge heeft samengewerkt met een groep vrijwilligers van de Tropische Kas. Haar beginpunt was het werk Duván Antonio Ramírez die op het dak van zijn huis planten kweekt en deze op zijn auto vervoert. De zorg voor planten is zowel in het werk van de vrijwilligers als van Ramírez een verbindende factor. Meijer onderzocht deze relatie en vertaalde het naar haar eigen auto: een object dat vaak weinig verbinding toont met de omgeving. Ze werkte aan een film waarin de auto onderdeel wordt van het landschap.

Kunsthuis SYB is trots te hebben bijgedragen aan de totstandkoming van deze kunstwerken.

Met speciale dank aan: Erik Jepma, Sjoukje Hemminga, Hariët & Jouke Bouma, Antje & Sieb Gorter, Jan & Gepke Harmsma, Durk Schroor, Ria Kesting, Wilma Olthof, Amber de Vries, en alle vrijwilligers van de Tropische Kas.

Dit werk is mogelijk gemaakt met de steun van: