9 t/m 10 november 2023

HET RESORT X SYB: MIDSEASON

Samenwerking

het resort. From left to right: beth wong, madeleine peccoux, silke riis, loly dollner, naomi hubert, alex murphy, jens huls.

We zijn verheugd om het Midseason programma van dit jaar bij SYB aan te kondigen.

Kunsthuis SYB en kunstinitiatief het resort (Groningen) werken sinds 2019 samen aan Midseason: een programma voor startende kunstenaars. Het project is destijds gestart als onderdeel van Artist In Space, een programma ontwikkeld door de kleine kunstinitiatieven uit Drenthe, Groningen en Friesland om noordelijk kunsttalent verder te ontwikkelen en te faciliteren.

Dit jaar verblijven de deelnemende kunstenaars 2 dagen in SYB voor twee workshops. De centrale vraag van het programma is: Hoe kunnen we gezamenlijk in gesprek gaan en schrijven over kunst? Gedurende twee dagen in Kunsthuis SYB komen we samen om praktijken te ontvouwen in een groepssetting, het werk tot elkaar en tot de omgeving te verhouden en deel te nemen aan een schrijfworkshop en een boekpresentatie.

Deelnemende kunstenaars: Alex Murphy, Beth (Ka Yi) Wong, Jens Huls, Lily Dollner, Madeleine Elisabeth Peccoux, Naomi Hubèrt, Silke Riis.

Workshop 1 – groepskritiek – met Liza Prins

Liza Prins is kunstenaar, onderzoeker en schrijver gevestigd in Amsterdam. Ze werd opgeleid als kunstenaar aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam en aan the School of the Art Institute of Chicago en studeerde af met een master in Artistic Research aan de Universiteit van Amsterdam, waar haar scriptie zich richtte op de raakvlakken tussen feministische, nieuw materialistische methodologie en performatieve artistieke praktijken.

Workshop 2 – schrijven – met Becket Flannery

Becket Flannery is kunstenaar en schrijver. Hij ontving zijn MFA van de University of Southern California in 2014 en volgde het Rijksakademie residency programma in 2016-2017. Hij presenteerde zijn text-based werk voor bologna (NL), How To Show Up? (NL), Castrum Pelegrini (NL), If I Can’t Dance, I Don’t Want to Be Part of Your Revolution (NL), Present Tense Pamphlets (VS), Public Fiction (VS) en Chin’s Push (VS). Hij schreef teksten voor tentoonstellingen voor onder andere Shimmer, Rotterdam, NL; De Pont Museum, Tilburg, NL; Gluck50, Milaan, IT; FRAC Champagne-Ardennes, Reims, FR; en S.M.A.K., Gent, BE. The Chance Event, Wherein… is zijn eerste boek, dat binnenkort verschijnt bij Athénée Press. Hij heeft onlangs tentoongesteld (als Becket MWN) in onder andere de Grazer Kunstverein, Graz, AT; Mery Gates, New York, VS; Kunsthalle Fribourg, Fribourg, CH; Broadway, Amsterdam, NL; en SculptureCenter, New York, VS.