13 januari 2024

Presentatie Wessel Verrijt: How to Become a Mountain

Publieke presentatie

Wessel Verrijt, still how to become a mountain, 2023, Kunsthuis SYB

Kunsthuis SYB nodigt u van harte uit voor How to Become a Mountain, een publieke presentatie ter afsluiting de residency van kunstenaar Wessel Verrijt, op zaterdag 13 januari 2024 om 15.00 uur.

De afgelopen weken ontmoette Wessel Verrijt verschillende mensen uit Beetsterzwaag en omgeving om afvalmaterialen te verzamelen voor zijn nieuwe assemblages. Het landschap diende daarnaast als inspiratie en uiteindelijk als locatie voor performances en interventies. Het resultaat van de residentie wordt op zaterdag 13 januari in een publieke presentatie gedeeld.

Tijdens een open inloop zijn de sculpturen en de film te zien, gevolgd door een middagprogramma. Het programma begint met een gesprek tussen de kunstenaar en regisseur Arnisa Zeqo, gevolgd door een wandeling door het dorp met een van de sculpturen. Het programma eindigt bij SYB met een borrel.

We kijken ernaar uit u te verwelkomen in SYB.

Programma
15:00 Inloop
15:30 Q&A
16:00 Performatieve wandeling
16:30 Borrel
17:00 Einde programma

Over de kunstenaar
Wessel Verrijt (1992, Lierop NL) maakt sculpturen, architecturale voertuigen, tactiele mobiles en levendige personages. Ze zijn zowel robuust als fragiel, als chaotisch en ordelijk. Het lijken levende wezens en suggereren een ritueel of een processie die tot stilstand is gekomen. De sculpturen komen tot leven in performances. Als zodanig verkent Verrijt het idee van ‘living matter’, wanneer lichaam en materie samensmelten en de materie menselijke trekken en emoties aanneemt.

Het project is mogelijk gemaakt door: