31 maart t/m 9 mei 2010

MET MOJOHOTO IN DE HELIKOPTER

Residency Rachel Carey, Paulien Föllings, Lieke Snellen

Lieke Snellen is geïnteresseerd in onze gebouwde omgeving en in de manier waarop het menselijk lichaam navigeert aan de hand van architectuur en objecten. In Kunsthuis SYB zal Snellen de architectuur van het pand en van de directe omgeving reduceren tot basisvormen. Deze vormen maakt ze van materialen uit de bouwmarkt zoals rolgordijnen, hout, gips, stoelen en tafels. Het worden schaalmodellen die refereren aan vormen die het lichaam begrijpt, maar desoriënterend zijn samengesteld. Het zijn objectexperimenten die net als het pand van Kunsthuis SYB een steeds wisselende referentie opdringen.

Op uitnodiging van Snellen werken beeldend kunstenaars Paulien Föllings en Rachel Carey ieder een week in Kunsthuis SYB. Föllings maakt onder meer gestileerde honden en tijgers in architectonische situaties. Carey plaatst met een typische humor alledaagse objecten in ongewone situaties, zo werkte ze onlangs bijvoorbeeld met geanimeerde aardappelen. In SYB zal ze werken met geiten. Föllings en Carey laten werk achter in de ruimte waar Snellen weer op zal reageren.

Lieke Snellen behaalde in 2007 haar MA aan het Piet Zwart Instituut in Rotterdam. Daarvoor studeerde ze aan de St. Joost Den Bosch. Snellen werkte in 2009 als artist-in-residence in Schloss Balmoral Duitsland en haar werk is eind april te zien in Tent Rotterdam bij de tentoonstelling Enigma. Vorig jaar maakte ze onder andere werk voor Cell Project Space in Londen.

Rachel A. Carey studeerde vorig jaar af aan het Piet Zwart Instituut Rotterdam waar ze de Maecenas stimuleringsprijs kreeg toegekend. Daarvoor studeerde zij aan de kunstacademie in Metz en behaalde zij haar BA of Arts and Design in Kansas. Carey richtte vorig jaar, met collega-kunstenaars in Rotterdam, projectruimte Sils op.

Paulien Föllings behaalde in 2005 haar diploma aan het St. Joost, Den Bosch. Haar werk was onder andere te zien in Salon parkstad in Heerlen, Logement Antwerpen en zal half april te zien zijn bij TAC in Eindhoven.

MET MOJOHOTO IN DE HELIKOPTER
Lieke Snellen
Projectperiode 31 maart t/m 9 mei 2010
Presentatie zondag 2 mei 16:00 uur

Dit project wordt mede gefinancierd door de Mondriaanstichting.