Nieuw lid programmerings-commissie

Alina Lupu

We zijn heel blij met de toetreding van Alina Lupu tot de programmerings-commissie. Op dit moment vervult zij deze functie samen met Anika Mariam Ahmed.

Alina Lupu, (1985, Roemenië), is een post-conceptueel kunstenaar en schrijver. Ze heeft een achtergrond in psychologie, fotografie en een onafgemaakte opleiding in de beeldende kunst – dat laatste met dank aan de Gerrit Rietveld Academie. De afgelopen jaren was ze afwisselend in dienst en onder contract bij Deliveroo, Helpling, Foodora, Uber, Hanze Groningen, Willem de Kooning Rotterdam, de Taart van m’n Tante, en Poké Perfect Amsterdam. Haar werk is o.a. geïnfiltreerd in: W139, Amsterdam; Onomatopee, Eindhoven; Drugo More, Rijeka; Rheum Room, Basel; European Lab, Lyon en Diskurs, Giessen. In 2019 was ze genomineerd voor de 8e Sybren Hellinga Kunstprijs. Haar pensioen zal uiteindelijk iets meer dan 2 euro per maand bedragen. In 2020 wordt ze tijdelijk werkloos en ook, voor het eerst sinds haar verhuizing naar Nederland, fulltime kunstenaar. Wordt vervolgd.

Meer teksten van Alina:
https://linktr.ee/theofficeofalinalupu

Over de programmeringscommissie
De leden van de programmeringscommissie van Kunsthuis SYB zijn samen met de directeur verantwoordelijk voor het artistieke beleid van Kunsthuis SYB en voor het begeleiden van de residents. Zij doen dit op vrijwillige basis.

Ook interesse om lid te worden van de programmeringscommissie? Stuur dan een mail naar Josine via info@kunsthuissyb.nl.