28 juli 2019

Old House Noises (the Sleeper, the Dreamer and the Guard) – Ash Kilmartin

Presentatie

Old House Noises (the Sleeper, the Dreamer and the Guard) is een publicatie in wording, die het resultaat is van Ash Kilmartin’s 6-weekse werkperiode bij Kunsthuis SYB. Op zondagmiddag 28 juli draagt Ash Kilmartin voor uit deze publicatie, met een bijdrage van het Groningen Vocal Exploration Choir. Ook gaat ze in gesprek met Vanessa van ’t Hoogt (SYB Circles). In haar onderzoek verbindt Ash Kilmartin de typisch Friese klokkenstoelen aan haar voortdurende interesse in klank, stem en middeleeuwse allegorie.

Datum: zondag 28 juli 2019
Tijd: 15:00 – 18:00 uur
Locatie: Kunsthuis SYB, Hoofdstraat 70, Beetsterzwaag

Ash Kilmartin (1986) is geboren in Nieuw Zeeland en haalde haar BA in Fine Arts aan Elam School of Fine Arts, University of Auckland in 2009. Van 2015 tot 2017 studeerde ze aan het Piet Zwart Instituut in Rotterdam. Ash Kilmartin maakt installaties en performances en in samenwerking met anderen produceert ze geluidswerken, radio-uitzendingen en publicaties. Ze woont en werkt in Rotterdam.

Haar project in Kunsthuis SYB maakt deel uit van haar doorlopende onderzoek The Allegory of the Listening Demon, waarvoor ze een O&O-bijdrage ontving van CBK Rotterdam. Deze residency wordt mede mogelijk gemaakt door het Mondriaan Fonds. Met dank aan de vrijwilligers van Kunsthuis SYB.