9 oktober t/m 8 november 2009

PEEPED DRAWINGS

Residency Mariusz Tarkawian

De Poolse kunstenaar Mariusz Tarkawian heeft altijd pen en papier op zak. Het leven om hem heen legt hij vast in een eindeloze stroom trefzekere kleine schetsen, zijn Peeped Drawings. Ook tijdens gesprekken met vrienden en bij contact met galeriehouders schetst hij ongenadig door, waarbij hij ook de dialogen vastlegt. Zijn getekende verslag leest als een opeenvolging van onbeholpen momenten. Schetsen van Tarkawian worden ook wel vergeleken met rechtbanktekeningen.

In de serie Looking for Art tekende hij honderden kunstwerken na, zowel van onbekende Poolse kunstenaars uit zijn eigen kring als van gecanoniseerde kunstwerken – zoals de haai van Damien Hirst. Daaruit ontstond een volgende serie, Anticipation of Art, waarin hij toekomstige kunstwerken portretteert, met titels als Probably Marina Abramowicz ‘Untitled 2011’. Zijn handschrift democratiseert alles en toont uiteindelijk het ijkpunt van de honderden tekeningen: Tarkawian zelf.

In Kunsthuis SYB gaat Tarkawian door met zijn niet aflatende beeldenstroom. Het resultaat van vijf weken maniakaal tekenen ‘in residence’ is te zien bij de feestelijke eindpresentatie op zaterdag 7 november.

Mariusz Tarkawian (Polen, 1983) volgde een beeldende kunstopleiding aan de universiteit van Lublin. Hij wordt al enkele jaren vertegenwoordigd door Program Art Galery in Warschau, onder meer tijdens de Solo Project Art Fair in Basel (2008) en de Vienna Art Fair (2007).

Werkperiode:
9 oktober t/m 8 november

Openingstijden:
zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur
en op afspraak

Feestelijke presentatie:
zaterdag 7 november 16 uur

SYB maakt het werkproces openbaar door ieder weekend de deuren te openen voor publiek.

PEEPED DRAWINGS
Mariusz Tarkawian
Van 9 oktober t/m 8 november 2009

Dit project wordt mede gefinancierd door de Mondriaanstichting.

Meer informatie:
SYB
06 1494 7612
E-MAIL
Mariusz Tarkawian
0512-382376 / 0048 698 238 887
www.artprogram.art.pl