20 t/m 22 mei 2017

Playtime – elfde K_nstvl___ festival

Milena Naef

Kunsthuis SYB neemt dit jaar deel aan Playtime, het elfde Kunstvlaai festival. Op uitnodiging van SYB maakt Milena Naef nieuw werk. Naef won vorig jaar de 7e Sybren Hellinga Kunstprijs.

Playtime

Van 20 t/m 22 mei experimenteren ruim twintig projectruimtes uit binnen- en buitenland met een elastisch tentoonstellingsconcept in de SSBA Salon, Stadsschouwburg Amsterdam.

De waarde van zichtbaarheid
De waarde van zichtbaarheid is het leidmotief van het elfde K_nstvl___ festival. Kunstinstellingen, groot en klein, ervaren voortdurend een roep om zichtbaar te zijn, zowel kwantitatief als kwalitatief, zowel fysiek – in de tentoonstellingsruimte – als in de digitale omgeving. De K_nstvl___ vraagt de projectruimtes om voor Playtime hun visie op innovatieve zichtbaarheidsstrategieën vorm te geven in een ‘elastisch tentoonstellingsconcept’.

Tijdens Playtime wordt niet de ruimte verdeeld, maar de tijd. Elke genodigde projectruimte maakt binnen een basale tentoonstellingsenscenering een zeer tijdelijke presentatie die zich gedurende de dag ontvouwt aan het publiek, als scènes van een theaterstuk. Het bemiddelen tussen kunst, kunstenaar, organisatie en publiek krijgt zo een nieuwe betekenis. De gehele ecologie rond het tentoonstellen is immers zichtbaar: wat er te zien is, hoe wordt op- en afgebouwd, en door en voor wie.

Naast de elastische tentoonstelling is er een programma bestaande uit speeddates, gesprekken en lezingen rondom experimentele tentoonstellingsvormen, tijdelijkheid en precariteit binnen de kunst.

 

Milena Naef (1990, DE) studeerde vorig jaar af aan de Gerrit Rietveld Academie en won de GRA Award Autonome kunst 2016 en de 7e Sybren Hellinga Kunstprijs 2016. Naef bevraagd ‘bestaande’ structuren die inherent zijn aan haarzelf. Het werk probeert de juiste manifestatie van de veronderstelde dualiteit tussen lichaam en geest te creëren. Ze vertaalt de kenmerken van een subjectieve ervaring naar een materiële, transformeert het geestelijke in het fysieke en probeert zo een nieuwe relatie tussen de twee te vinden.www.milenanaef.com

Lees hier een interview met Milena Naef: http://sybrenhellingakunstprijs.kunsthuissyb.nl/interview-met-milena-naef/

 

PLAYTIME
11th K_nstvl___festival
20 – 22 May
SSBA Salon, Stadsschouwburg Amsterdam

K_nstvl___
Platform for experimental art spaces
www.kunstvlaai.nl