8 mei t/m 14 augustus 2022

Podcast

in samenwerking met Paradys – Arcadia

Liza, Vanessa en Maud in gesprek met curator Hans den Hartog Jager tijdens opnames, 2022

Op zondag 8 mei 2022 opende de tentoonstelling Paradys (Fries voor paradijs) in Oranjewoud, Heerenveen. SYB Circles biedt context aan de tentoonstelling middels een driedelige podcastserie.

Wat is een paradijs? Is het nog mogelijk een ‘ideale wereld’ te scheppen? En wat blijft er in Oranjewoud achter nadat Paradys weer is verdwenen? Deze vragen en meer worden beantwoord in drie afleveringen die onregelmatig zullen verschijnen in de tentoonstellingsperiode. Aan de hand van reportages, interviews, omgevingsobservaties en indrukken van bezoekers geven Liza Voetman, Vanessa van ’t Hoogt en Maud van Maarseveen een bijzonder kijkje in dat wat er achter Paradys verscholen gaat.

In de eerste aflevering – ‘TIJD’ – gaan Voetman en Van ’t Hoogt in gesprek met curator Hans den Hartog Jager, de Litouwse kunstenaar Augustas Serapinas en twee performers van het werk van Alexandra Pirici in de Ekokathedraal. Hoe ervaren de kunstenaars de paradijselijke omgeving van Oranjewoud? En hoe ontvouwen de werken zich naarmate de 100 dagen vorderen? In de podcast wordt afwisselend in het Nederlands en Engels gesproken.


Interviews, observaties en reportages door SYB Circles: Vanessa van ’t Hoogt en Liza Voetman. Productie: Maud van Maarseveen. Coördinatie: Gisanne Hendriks (Kunsthuis SYB) en Grytsje Klijnstra (Paradys).

SYB Circles is een bemiddelaars die zich bij Kunsthuis SYB ontwikkelen op het gebied van schrijven, programmeren, coachen, ontwikkelen en organiseren.