31 juli 2022

Eindpresentatie Charlotte Eta Mumm

in Kunsthuis SYB

Foto: Charlotte Eta Mumm

Op zondag 31 juli presenteert Charlotte Eta Mumm haar onderzoek Grund en reason in Kunsthuis SYB. U bent van harte uitgenodigd om 15:00 uur voor de feestelijke afsluiting. 

De afgelopen weken verwerkte Charlotte de tijdens haar eerste verblijf verzamelde lokale bodemtexturen tot keramisch glazuur voor borden en kommen met teksten van een handlezing. De woorden Grund en reason waren een denklijn in haar werkproces. Het Duitse woord ‘Grund’ betekent niet alleen bodem of grond, maar ook; reden, motief, fundament en oorzaak. Het vraagt naar het waarom, en zoekt naar een diepere betekenis of redenering.

Charlotte zal aanstaande zondag om 15.00 uur het resultaat presenteren in de vorm van een feestelijk gedekte tafel met Fries gebak voor bij de koffie. Ze zal persoonlijk en aan de hand van een geschreven tekst ingaan op het proces en de gedachtegangen tijdens de totstandkoming van het werk.

Het eindeloos naaien van textielcollages hebben Charlotte geholpen in het denkproces. De collages zijn gemaakt van stoffen en borduurwerk afkomstig uit kringloopwinkels in de omgeving van Beetsterzwaag. Deze collages zullen ook te zien zijn tijdens de eindpresentatie.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door: