10 september 2023

Presentatie Olivia D’Cruz: Water Witching: Performative Walk

Presentatie

Olivia D'Cruz, still uit de nieuwe film Water Witching: A Research on Landscape and Fiction, 2023

Kunsthuis SYB nodigt je van harte uit voor Water Witching: Performative Walk, de presentatie van de residency van Olivia D’Cruz op zondag 10 september om 14:00 uur.

Van 26 juni tot 30 juli was Olivia te gast in Kunsthuis SYB voor een residency waar ze werkte aan het project Water Witching: A Research on Landscape and Fiction over de wichelroede en de relaties tussen mens, het niet-menselijke en water in Beetsterzwaag. Tijdens haar residentie reflecteerde Olivia op hoe water kan worden gezien als een plek voor ‘terravorming’ en controle en op hoe water steeds minder is verbonden met het gevoel van een plek.

Door middel van ontmoetingen met lokale bewoners en met de nabijgelegen rivier en het veenlandschap, onderzocht ze op artistieke wijze de rol van water in het landschap rond Beetsterzwaag.

Tijdens de presentatie op zondag 10 september deelt Olivia haar onderzoek en experimenten met het publiek. De middag begint met een gesprek tussen Olivia en directeur Arnisa Zeqo. Daarna nodigen we de bezoekers uit voor een performatieve wandeling naar de rivier het Alddjip. De bezoekers/deelnemers krijgen wichelroedes en andere observatie-instrumenten, zoals een verrekijker of vergrootglas, om te gebruiken.

De wandeling verwijst naar Olivia’s onderzoek bij SYB en naar haar nieuwe werk, een film die de kunstenaar momenteel ontwikkelt. De nieuwe film is een poging om water te bestuderen in zijn lokale context door middel van de levens en industrieën die er nauw mee verbonden zijn. De presentatie eindigt met een borrel bij SYB.

Mocht je niet naar de wandeling kunnen komen, dan ben je om 16.15 uur welkom in Kunsthuis SYB voor een afsluitende borrel.

Meld je aan voor de presentatie op zondag 10 september via deze link.

We kijken ernaar uit je te verwelkomen bij SYB.

 

Programma zondag 10 september
14:00 Inloop
14:15 Introductie
14:45 Start wandeling
16:15 Terugkomst en afsluitende borrel
17:00 Einde

Praktische info:
De route van de wandeling loopt langs een wandelpad. Wandelschoenen zijn niet noodzakelijk. Voor meer informatie over toegankelijkheid kunt u contact opnemen via info@kunsthuissyb.nl