REGLEMENT VOOR DEELNAME SYBREN HELLINGA KUNSTPRIJS 2022

Voorwaarden voor inschrijving & reglement Sybren Hellinga Kunstprijs 2022.

Deelname

 1. Door je in te schrijven ga je akkoord met alle voorwaarden voor inschrijving/het reglement van de Sybren Hellinga Kunstprijs 2022.
 2. Kunstenaars kunnen alleen deelnemen met een volledig en juist in gevuld deelnameformulier.
 3. Kunstenaars kunnen zich opgeven voor de prijs tot en met maandag 8 augustus 2022 (tot en met 23:59 uur).
 4. Kunstenaars kunnen meedoen aan de prijs als zij tussen 1 juni 2017 en 15 juli 2022 zijn afgestudeerd aan een 1e fase kunstacademie (bachelor).
 5. Autodidacten kunnen ook deelnemen mits zij in de periode tussen 1 juni 2017 en 15 juli 2022 zijn gestart als professioneel kunstenaar. Kunsthuis SYB beschouwt autodidacten als professioneel kunstenaar als zij aan de hand van hun CV of portfolio kunnen aantonen dat hun praktijk niet alleen beperkt is tot het maken van werk, maar ook er interactie met het veld bestaat, bijvoorbeeld door het hebben van tentoonstellingen, geven van workshops, maken van publicaties, etc.
 6. Kunstenaars zijn woonachtig en werkzaam in Nederland (op het moment van inschrijving moet de kunstenaar ingeschreven staan op een Nederlands adres).
 7. Kunstenaars hebben nog niet eerder een volwaardige residency in Kunsthuis SYB gedaan.
 8. Kunstenaars wordt verzocht beeldmateriaal van meerdere werken met de inschrijving mee te sturen (zie voor meer informatie de toelichting).
 9. Voor het inschrijven kan alleen gebruik worden gemaakt van het digitaal inschrijfformulier. Beeldmateriaal mag alleen digitaal worden aangeleverd, verzameld in 1 PDF van maximaal 10mb. Voor het inzenden van film- of videomateriaal mag een link naar een online bestand worden gebruikt.
 10. Van de kunstenaars kan gevraagd worden toelichting te geven op hun werk(proces) aan de jury of de leden van SYB Circles.
 11. De tentoonstelling in het kader van de Kunstprijs in Kunsthuis SYB is gebaseerd op het presenteren van bestaand werk.
 12. Het bedrag van 3000 euro is na ontvangst vrij te besteden.

Opbouw & Expositie

 1. Kunstenaars zijn beschikbaar tijdens de opbouwperiode tussen 10 en 21 oktober 2022 om het werk te installeren in SYB. Kunsthuis SYB heeft een klein productiebudget beschikbaar om het werk passend te maken voor de locatie.
 2. Van kunstenaars wordt verwacht dat zij aanwezig zullen zijn tijdens de openingstijden van de expositie om publiek te woord te staan en voor deelname aan de talkshows. De expositie loopt van 22 oktober t/m 13 november en is elk weekend open van 13:00 uur tot 17:00 uur.
 3. Beeldmateriaal van de werk(en) kan worden ingezet voor promotionele doeleinden.

Voor vragen over de voorwaarden en het reglement kun je contact opnemen met Gisanne Hendriks door een e-mail te sturen naar info@kunsthuissyb.nl.